Майката на скалпирания Адриян договори 3 г. условно, пастрокът също се пазари за по-лека присъда

Топ
12:40 - 08 Октомври 2024
1593
Майката на скалпирания Адриян договори 3 г. условно, пастрокът също се пазари за по-лека присъда

3-годишна условна присъда с 5 г. изпитателен срок договори Стела Алексиева, майка на малкия Адриян, обезобразен от нея и приятеля ѝ Петър Чернев. Споразумението предстои да бъде одобрено.

Пастрокът Петър Чернев също е признал вината си и ще бъде съден по съкратената процедура. Така, ако бъде признат за виновен, наказанието му ще бъде намалено с 1/3. Заседанието премина без журналисти, тъй като Кърпачев настоя представителите на медиите да напуснат, без да посочи мотиви.

Чернев и Алексиева бяха изправени пред Районния съд за малтретирането на сина на жената. На 8 януари роднина на момченцето видяла голяма рана на главата му и подала сигнал в Четвърто районно управление, след
който униформени извели Адриян от семейната среда. Дни по-късно от "Закрила на детето" сезирали прокуратурата. Наложи се трансплантация на кожа на главата на детето.

Алексиева се сдоби с едно обвинение - за причиняване на средна телесна повреда в условията на домашно насилие в съучастие с Чернев. Пастрокът изтезавал 5- годишното момче, заканвал му се е и го е принуждавал - да застане пред записваща камера, да се моли да не го убие и да го удави. Детето трябвало да застане без да мърда в полулегнало състояние и оголени седалищни части.