Майката на убитата Дарина: Викторио ни заплашва по телефона

Не вярвам да се разкайва за това, което извърши, заяви Ваня Министерска

Общество
14:42 - 19 Януари 2021
1276
Майката на убитата Дарина: Викторио ни заплашва по телефона

Майката на Дарина Министерска не вярва, че обвиненият за убийството на дъщеря ѝ и внучката ѝ Никол се разкайва за стореното. Самият Викторио твърдеше това в съда днес, където стана ясно, че прокуратурата иска доживотен затвор без замяна.

В края на октомври 2018 г. Дарина беше намерена убита, а часове след това полицията откри мъжа, с който тя е живеела, край София. Той бил прострелял и 12-месечното си момиченце, а след това опита да се самоубие. Викторио Александров се призна за виновен по всички обвинения и заяви, че съжалява за случилото се преди очакваната утре присъда.

"Ако съжаляваше, щеше ли да се обажда на мъжа ми по телефона и да го заплашва? Щеше ли да ни заплашва на всяко едно съдебно заседание?", попита риторично Ваня Министерска, която не вярва на разкаянието на мъжа, отнел живота на дъщеря й и внучката й.

На въпрос дали телефонният тормоз продължава, тя каза пред Dir.bg: "Освен тези две обаждания, оттогава не е звънял. Но заплахите са директно в съда, по време на съдебните заседания". 

Семейството не знае докъде е стигнала полицията по разследването за оскверняването на гроба на майката и малкото момиче. "Нямаме данни докъде е стигнало разследването. Допълнително от полицията ни искаха документите, с които бяхме платили, скици, планове на паметника и съответно снимки, които бяхме направили и разпечатали. Това поискаха и оттогава нито са се обаждали, нито нищо. Както и очаквахме...." 

На днешното последно заседание на СГС, Викторио Александров изрази съжаление, но отправи и обвинения към родителите на Дарина - Ваня и Георги Министерски, като през цялото време ги наричаше "частното обвинение".