Майката на Веси Бонева влиза в родната си къща през прозореца

Венета вече е придобила опита на алпинист

Куриози
12:18 - 21 Май 2021
4860
Майката на Веси Бонева влиза в родната си къща през прозореца

От почти година майката на певицата Веси Бонева няма достъп до входната си врата. Родителката на поп изпълнителката влиза в дома си през прозореца, точно както се пее в песента на песента на Тангра "Богатство" - "Прозорецът е моята врата". Причината за неудобството е неин съсед, който блокирал достъпа до входа на жилището й с изградена желязна врата.

Венета Бонева е измислила начин да се приспособи към неприятната ситуация и въпреки дискомфорта продължава да се стреми да докаже правотата си. Тя е поставила стълба пред прозореца, който гледа към улицата, качва се и слиза по нея поне 20 пъти дневно, за да се прибере или излезе от вкъщи, съобщава Марица. 

От вътрешната страна пък главната роля в тази “трагикомедия”, както самата тя определя случващото се вече почти година, поема ръчно скована дървена стълбичка с няколко стъпала от летви.

С времето Венета вече е придобила опита на алпинист, тъй като това е единствената възможност за достъп до стаите в къщата и да стигне до работното си място, което е в двора - фризьорски салон.

Истинската врата на дома й се намира отстрани, но до нея е невъзможно да се стигне. Все пак майката на певицата има достъп до двора си, който е в задната част на имота.

Междусъседската война започва от 21 юни миналата година, когато съседът Илия монтира желязната врата, с която блокира нормалния начин на живот на Венета Бонева. След поредица от скандали и разправии тя е принудена да влиза в къщата като в пещера.

Самата певица и майка й са подавали многократно сигнали до властите, но решение на проблема към днешна дата все още няма, което, според думите на Венета, е абсурдно.

Тя обитава първия етаж на къщата. Вторият е закупен от друго семейство, като в момента там живее самотна старица. Венета е собственичка на по-голямата част от земята. Дворното място отляво на къщата, с нейно разрешение, е закупен от Илия. Там направил магазин и баничарница. Отпред започнали да се събират всякакви квартални компании, да вдигат шум и да пият. Последвали безброй безсънни нощи. Венета е подавала сигнали в полицията, а съседът пък отвръщал, като изпращал да й правят проверки от всевъзможни места във връзка с работата й.

Съседът Илия казвал, че Венета нямала право да минава покрай къщата си, защото входът й бил на различно място от това по архитектурен план. Още през далечната 1964 година нейните баба и дядо изместили входа и така вместо отпред, той станал отзад. Оттогава обаче са минали десетилетия, има нови нотариални актове, нови чертежи и всякакви други документи. „Всяка направена от мен промяна в тази къща е документирана и законна“, каза пред медията ни майката на Веси Бонева. Нейният парцел е в кадастъра и има всички необходими документи.

Венета коментира, че казусът между нея и съседът й е предмет на разследване от прокуратурата в Асеновград и се надява на скорошна развръзка.

„Вече година минавам по „коридорите на Аушвиц“, каза тя, показвайки ни тясното пространство, оградено с ламаринени платна, между поставената от Илия желязна врата и нейната, която вече реално не се използва.

„Въпреки всичко имам надежда, че ще има справедливост и че най-накрая ще се стигне до края на сагата“, заяви с оптимизъм майката на певицата и посочи, че адвокатът й също работи много активно.

Случаят с Боневи нашумя по Коледа миналата година. Тогава Веси публикува видеоклип в социалните мрежи, на който се вижда как се катери по металната стълба и прескача през прозореца с новороденото си бебе в ръце.