Майката, нападнала медсестра в детска градина, е арестувана

41-годишната жена отрича да е посягала на персонала на забавачката

Актуални новини
08:43 - 14 Декември 2023
2186
Майката, нападнала медсестра в детска градина, е арестувана

Инцидент в детска градина във Варна. Вчера около 11 часа майка на дете нападна и нанесе лека порезна рана на медицинската сестра в заведението. Преди това 41-годишната жена вдигнала скандал.

За щастие децата в градината не са станали свидетели на случилото се. Веднага е повикана полиция е майката е задържана.

Медицинската сестра е стресирана от случилото се, но е в добро общо състояние.

Според Елена Керанова, началник на отдел „Образование“ във Варна пропускателният режим в детската градина е добре организиран. След 8:30 тя се затваря и влизането става чрез домофона и видеосистема.

„Физическа агресия от страна на майката се проявява за първи път, досега по-скоро е имало словесни атаки. Но това може да се определи като някаква свърхзагриженост за детето ѝ“, коментира Елена Керанова.

„След подаването на сигнала, колегите са се отзовали мигновено и извършителката е била арестувана, но към настоящия момент тя не признава действията си и твърди, че не се е случило нищо подобно“, обясни пред Би Ти Ви Света Златева, говорител на областната полиция във Варна.

„По думите на медицинската сестра тя е била нападната с думите, че те са изключително агресивни към детето на жената. Към настоящия момент оръжието – предмет на деянието, не установено. Все още се издирва“, обясни още тя.

„При задържането си жената не е оказала абсолютно никаква съпротива спрямо органите на реда. Извършителката не е позната на органите на реда, срещу нея няма никакви сигнали. Образувано е досъдебно производство по случая. За това деяние закона предвижда до три години лишаване от свобода. Назначена е съдебно-медицинска експертиза“, коментира Света Златева.