Майки към Фандъкова: Стръмните подлези са опасни за детските колички

Общество
22:04 - 09 Август 2020
5140
Майки към Фандъкова: Стръмните подлези са опасни за детските колички

Родители изразиха недоволството си във фейсбук, че стълбите на част от столичните подлези са толкова стръмни, че въпреки наличието на релси детските колички трудно минават през тях и те създават опасност бебетата да изпаднат от количките.

"Живея в центъра на европейска столица. Обречена съм следващите 1-2 години да си стоя мирно и тихо в къщи и да се разходя с количката най-много 200 метра. Навсякъде около мен има недостъпни подлези, които няма как да премина, г-жо Фандъкова! Нито един асансьор в центъра на София не работи! А малкото рампи са толкова тесни и стръмни, че нито една детска количка не може да се спусне или изкачи, без бебето вътре да изпадне!

Ако въобще размерът на количката съвпадне с невъзможно тесните релси, или както там се казват!?! Какво остава за хората, приковани към количката за цял живот??? Или предпочитате да не виждате тези хора около президентството и Министерски съвет?", написа в социалната мрежа майка на малко дете, като публикува и снимка от подлеза на метростанция "Сердика" откъм ул. "Княз Борис I", която илюстрира драматичната ситуация и призовава за оставка на правителството.

Десетки родители коментираха под нейния пост. Столичанин написа, че неколкократно е подавал жалби в Столична община и в Столичния метрополитен заради неработещи асансьори на някои метростанции. Две седмици, след като асансьорът на метростанция "Бели Дунав" бил оправен и пуснат, завалял дъжд, който наводнил шахтата и това наложило спирането на асансьора. След нови жалби бил пуснат след повече от месец.