Македонецът и българинът, пренасяли 130 кг марихуана за Турция, остават в килия

Общество
14:15 - 22 Февруари 2024
1254
Македонецът и българинът, пренасяли 130 кг марихуана за Турция, остават в килия

Апелативният съд в Пловдив потвърди взетите мерки за неотклонение "задържане под стража" спрямо българина Богомил Борисов и северномакедонецът Горан Митевски. Двамата бяха арестувани, след като полицията хвана 47-годишния чужденец да превозва 130 кг марихуана по магистрала "Тракия" в района на Града на тепетата.

На 14 февруари лекотоварният автомобил, управляван от Митевски, беше спрян за проверка, след като в ДАНС постъпила информация, че ще се опита да пренесе неизвестно количество наркотици от Западна Европа за Турция. В колата униформени намерили 24 кашона с вакумирани пликове, в които имало тревиста маса. Общата стойност на дрогата надхвърля 2,5 млн. лв. В същия ден в София бил задържан и Борисов. Служители на ДАНС го наблюдавали как премества кашоните от тир. 

Първоначално македонецът обяснил на полицаите, че носи обувки. После обаче сменил версията и заявил, че не знае какво има в буса. Днес отново е опитал да убеди магистратите, че според него транспортирал маратонки и поискал парична гаранция. Българинът също отрекъл да има общо с престъплението и настоял за домашен арест заради влошеното си здравословно състояние. 

Въпреки твърденията им, Апелативният съд потвърди задържането им. Според съдиите има достатъчно доказателства, за да останат зад решетките, тъй като действията на Борисов са наблюдавани от ДАНС, а Митевски е заловен зад волана на буса с марихуаната. Има опасност да извършат ново престъпление, ако бъдат пуснати на свобода, а северномакедонецът има и предишна присъда. 

Определението на Апелативния съд е окончателно.