Македонецът, убил моторист, чист като капка вода

Благой Наумовски нямал нито едно нарушение на пътя

Новини
12:48 - 03 Септември 2019
5436
Македонецът, убил моторист, чист като капка вода

В зала 2 на Окръжен съд - гр. Пловдив, се проведе делото срещу Благой Наумовски - македонския шофьор, предизвикал катастрофа и смъртен случай преди почти 3 години, пише Plovdiv24.bg.

Срещу подсъдимия Благой е повдигнато обвинение в това, че на 13.09.2016 г. в землището на с. Браниполе, област Пловдив, на път II-86 (Пловдив – Асеновград – Смолян), южно околовръстно шосе, при управляване на МПС  – товарен автомобил, е нарушил правилата за движение, като по непредпазливост е причинил смъртта на 47-годишния Н.Д.

Пред съда днес Благой Наумовски разказа с подробности развитието на събитията през трагичния 03.09.2016 - докато е карал , воланът му е блокирал и камионът му е тръгнал в насрещното движение, а той е натискал спирачния педал до краен предел.

От своя страна Окръжен съд - Пловдив бе назначил петорна автотехническа експертиза, която неуспоримо доказва, че в момента на първия удар камионът се е движил с около 42 км/ч, а по време на втория - с 37 км/ч.

Пред съда още Наумовски добави, че е шофьор с над 20-годишен стаж, с чисто досие и без санкции нито в родната си Северна Македония, нито по българските пътища.

Преди да потегли за фаталния курс, Благой потвърди, че е спал около 11-12 часа, и добави, че "Ако зная, че камионът ми не е изправен, няма да тръгна на път."

На днешното заседание беше взето решение делото да бъде отложено за 14.10.2019 г., за да бъдат проверени документи от фирмата, чийто служител е Наумовски. Окръжен съд - Пловдив, прецени също и че има нужда от допълнителна документация що се касае изправността на камиона и принципността на закона за техническа изправност на МПС-та в Република Северна Македония. За следващото заседание ще бъде призован и нов свидетел по делото.