Македонската армия обезопасява жизненоважни обекти

Провежда се реорганизация, включваща укрепване на сигурността в президентската резиденция

Свят
11:36 - 24 Март 2020
1081
Македонската армия обезопасява жизненоважни обекти

От днес части на военната полиция ще участват активно в обезопасяването на обекти от жизненоважно значение, сред които са правителството, парламентът и затворите в Скопие. Провежда се реорганизация, включваща укрепване на сигурността в президентската резиденция с армейски части. Осигуряването ще се проведе с комбинирани екипи, които включват полицейски части, информира Министерството на отбраната, цитирано от "Мета".

Армията ще осигурява съоръженията, ще носи армейски униформи и те ще бъдат въоръжени. През последните два дни военните са запознати с разрешенията, процедурите и задълженията, свързани с тази задача.

"Осигуряването на тези съоръжения се провежда при пълна координация с МВР и се основава на Указа за определяне на задачите на армията в периода на извънредно положение. По този начин Министерството на отбраната и армията ще поемат част от задълженията на МВР и ще позволят на полицейските сили да съсредоточат капацитета си върху задачите си, чиято основна цел е да се подчинят на декларираните правителствени мерки за предотвратяване на разпространението на коронавируса", допълва министерството.