Македонски медии: Причина за трагедията е корупцията

Близките на загиналите и на пострадалите ще получат материална помощ от държавата

Топ
15:00 - 28 Ноември 2021
3805
Македонски медии: Причина за трагедията е корупцията

Продължава търсенето на истината за причините, довели до трагедията на магистрала „Струма”, при която загинаха 45 души. Според медии в Северна Македония причината за трагедията е корупцията.

„След като автобусът е минал 100 пъти границата без редовни документи, най-вероятно става въпрос за корупция, за подкупи, за контактите на фирмата, за контакти с властта”, коментира пред Нова телевизия Атанас Величков, главен редактор на сайта „Трибуна.

„Пробойната е системна, според мен. Не може държавата да не извършва контрол върху автобусния транспорт, особено международния. Някой не си е свършил работата. Институциите трябва да разберат кой е той или коя група хора и да си понесат отговорността.Започват бюрократични еквилибристики. Винаги някой друг трябва да реши проблема”, коментира Величков.

В Северна Македония очакват останалите петима пациенти в „Пирогов”, оцелели при трагедията, да бъдат върнати в страната още в понеделник. Близките на загиналите и на пострадалите ще получат материална помощ от държавата.