Македонският българин Петър Колев: Стига, чашата преля!

Северна Македония е един сръбско-руски проект, не европейски, заяви Любчо Нешков

Свят
09:42 - 06 Февруари 2023
3199
Македонският българин Петър Колев: Стига, чашата преля!

"Каква трябвало да бъде Българската позиция към институционалната омраза и провокации от страна на РСМ?! От сутринта слушам и чета разсъждения и шикалкавения от хора, претендиращи да се наричат политици, лидери, държавници и прочее. Хайде, стига вече!", пише Петър Колев - македонски българин и журналист във Фейсбук.

Чашата преля и без значение каква ще е цената, която ще трябва да се плати, българският народ е длъжен да защити достойнството си ясно и категорично с всички средства на модерния и демократичен свят.

Всяко човешко същество има достойнство и никой няма право да се гаври с него!

"Държава, която не изпълнява международни договори, която спира свободното движение на хора (което е основен принцип на ЕС), пречи на свободата на словото, спирайки и забранявайки на журналисти да си вършат работата; държава, която не изпълнява поетите ангажименти като условие за започване на преговори с ЕС.

Държава, която приема закон с обратна сила, който забранява български организации; държава, която допуска нападения и престъпления, извършвани поради етническа омраза;

Държава, която индоктринира език на омразата чрез образователната система и фалшификациите на миналото, НЯМА как да започне преговори и да стане част от ЕС"

Това е позицията, която трябва да се изрази от всички институции в България още днес", завършва Петър Колев.

"Това, което се случва е опит един антиевропейски проект да бъде вкаран в Европейския съюз и той да бъде разклатен. В същността си Северна Македония е един сръбско-руски проект, не европейски и тя не желае да е в ЕС. Това заяви в ефира на Нова телевизия журналистът Любчо Нешков по повод битите и арестувани българи на границата с Македония.

Потресен съм, че българските евродепутати не правят нищо, а плюят собствената си държава. Да проявят кураж и обяснят във Вашингтон и в Брюксел за какво става въпрос.

Няма да има никаво развитие по случая с побоя на Християн Пендиков. Това момче, Слава Богу, че се намира в българска болница, ще се храни със сламка още два месеца, заяви той.

ЕС трябва да бъде наясно с правовия ред в РСМ. Тази държава се хвали, че е издала 200 паспорта на издивани от Интерпол мафиоти - и те всички вече са македонски граждани, каза още Нешков.