Макетата се отказаха: Гостуване на „Вражалец“ пропадна

Актуални новини
16:29 - 27 Януари 2023
2191
Макетата се отказаха: Гостуване на „Вражалец“ пропадна

Българската театрална постановка “Вражалец”, която трябваше да зарадва зрителите в три града в Република Северна Македония в началото на февруари, няма да се състои. Гостуването по инициатива и финансиране на фондацията "Българска памет" и Министерството на външните работи бе предвидено за 1, 2 и 3 февруари в Битоля, Щип и Струмица, припомнят организаторите.

"Вчера следобед в рамките на няколко минути получихме две известия от залите в Щип и Струмица за едностранно прекратяване на договорите за събитието, поради възникнали технически проблеми на територията на театрите, свързани с електрическата система, покривната конструкция и отоплението, които не позволяват провеждането на събитие там.

Свързахме се и с битолския театър, откъдето не получихме категорично положителен отговор, че представлението може да се проведе по план. Така, за съжаление, постановката “Вражалец” няма как да гостува в Република Северна Македония на този етап”, разказват от екипа на фондация "Българска памет".

Организаторите допълват, че желанието им да зарадват и усмихнат хората в Република Северна Македония с гостуване на български театър остава и ще направят всичко възможно да реализират идеята на следващ етап.