Макрон копира Зеленски с военен суичър

Френският президент за сефте захвърли бялата риза

Свят
14:33 - 17 Март 2022
3009
Макрон копира Зеленски с военен суичър

Официалният фотограф на Еманюел Макрон качи серия от снимки в профила си в инстаграм, на които се вижда как френският президент работи от позлатения си парижки офис. В близките планове на кадрите, направени предишния ден, 44-годишният държавен глава изглежда уморен, носи прошарени, плътни бакенбарди, дънки и блуза с качулка с логото на „CPA10“ – подразделение на специалните сили на френските военновъздушни сили, пише "Уол стрийт джърнал".

Това е крайно необичайно облекло за Еманюел Макрон – политик, който проявяваше консервативен усет за модата през годините. През почти петте си години на поста той рядко е бил виждан на публично място, облечен с нещо друго освен перлено бяла риза със скромна разширена яка, тъмносин костюм и синя вратовръзка.

В социалните медии мнозина обвиниха френския лидер, че се опитва да копира скромния военновременен вид на украинския президент Володимир Зеленски

След руската инвазия миналия месец президентът Зеленски (също на 44 години) се придържа към маслинено-сиви или зелени якета, блузи качулки и тениски и леко набола брада за медийните си изяви.

Приликите – особено обикновено старателно обръснатите и оформени бакенбарди на президента Макрон – не останаха незабелязани от политически експерти и публикации, вариращи от клюкарското издание TMZ до сериозния ежедневник "Телеграф" в Лондон.

„Преди месец би било трудно да си представим френския президент Еманюел Макрон да се опитва да копира президента Володимир Зеленски. Сега това е реалността, в която живеем“, гласи един широко споделян туит от Алексей Сорокин, политически редактор и главен оперативен директор на "Свободен Киев".

От офиса на президента Макрон отказаха коментар, но след публикацията казаха: „Не е нещо ново, че президентът носи по-ежедневни дрехи през уикенда. Целият екип беше облечен и в ежедневни дрехи. Това не е нито „решение“, нито „новост“.“