Макрон ще посрещне индийския премиер Моди в Лувъра

ЕС
15:01 - 10 Юли 2023
1236
Макрон ще посрещне индийския премиер Моди в Лувъра

Индийският министър-председател Нарендра Моди, почетен гост на честването на Деня на Бастилията във Франция, ще вечеря с президента Еманюел Макрон в музея Лувър в петък, съобщиха от кабинета на Макрон.

Повече от 200 гости ще се присъединят към двамата лидери за вечерята в най-големия музей в света, като за тях ще бъде организирано специално разглеждане на редица емблематични произведения, съобщиха от президентството, предадено от френските медии.

Моди, който пристига в четвъртък за петото си посещение във Франция, ще се срещне с Макрон на частна вечеря, след което ще посети индийски художници, участвали в тазгодишния фестивал "Намасте Франция" - събитие, което подчертава културните връзки между двете страни.

В петък той ще присъства на традиционния военен парад по случай Деня на Бастилията, в който тази година ще участва значителен индийски контингент, ще проведе още разговори с Макрон и ще присъства на форум на бизнес лидерите, съобщиха от президентството.

Франция и Индия, чието стратегическо партньорство датира от 25 години, преговарят за бизнес сделки в няколко области, включително отбраната и енергетиката, но френски правителствени източници заявиха, че те може да не бъдат финализирани навреме за посещението на Моди.