Макрон смени шефа на френското военно разузнаване

Генерал Монгро е натоварен със задачата да преструктурира разузнавателната агенция

ЕС
11:02 - 14 Април 2022
1164
Макрон смени шефа на френското военно разузнаване

Генерал Жак Ланглад дьо Монгро е назначен за началник на френската Дирекция за военно разузнаване (DRM). Той е натоварен със задачата да преструктурира разузнавателната агенция, съобщи вестник "Фигаро".

Новият ръководител на френското военно разузнаване заменя уволнения си предшественик, който е обвиняван, наред с другото, за лошото представяне на агенцията във връзка с руската военна инвазия в Украйна, коментира в. "Фигаро".

Генерал Ланглад де Монгро не е нов в службите, свързани с разузнавателна дейност. Наред с другото, от 2015 г. до 2017 г. той ръководи разузнавателното бюро на Центъра за планиране и оперативно командване, преди да бъде назначен в отдела за международни отношения в кабинета на министъра на въоръжените сили Флоранс Парли.

От 2019 до 2021 г. командва 11-а парашутна бригада в Тулуза. След това ръководи мисията на Европейския съюз в Централноафриканската република до февруари 2022 г. Преди да бъде назначен във военното разузнаване, той е инспектор в Инспектората на сухопътните войски.