Макрон загуби бас с двама влогъри

Макфлай и Карлито събраха 12 млн. гледания с клипче за социалната дистанция

Свят
13:59 - 25 Февруари 2021
3022
Макрон загуби бас с двама влогъри

Двама популярни френски влогъри в ютюб събраха над 12 милиона гледания с песен за социално дистанциране и по този начин спечелиха облог с президента Еманюел Макрон, предаде Агенция "Ройтерс". 

Макрон предизвика Макфлай и Карлито, които имат над шест милиона абонати в ютюб, да направят видео за необходимостта от носене на маски, дезинфекциране на ръцете и спазване на дистанция, за да бъде забавено разпространението на коронавируса.

За да ги мотивира, френският президент обеща, че ако видеото им достигне 10 милиона гледания, те ще могат да заснемат следващия си проект в Елисейския дворец.

Дуото лесно спечели облога, защото видеото им вече има над 12 млн. гледания. В клипа под звуците на укулеле биват осмивани хората, които пренебрегват правилата за социално дистанциране по време на пандемията. Към края на видеото в небето се появява ликът на президента Макрон. Той изброява мерките за социално дистанциране, а влогърите пеят, че единственият начин за завръщане към един свят преди социалното дистанциране е социалното дистанциране да се прилага сега.

Видеото не е първата инициатива на дуото, свързана с коронавируса. Миналия април те събраха 400 000 евро за френски болници в 11-часова сесия на живо в ютюб.