Максим Генчев се изхвърли: Антъни Хопкинс гледа филмите за Левски и Ботев, хареса ги!

Режисьорът искал да снима и биография на Гарибалди, но го прецакала Лилия Маравиля

Култура
16:45 - 16 Януари 2024
3044
Максим Генчев се изхвърли: Антъни Хопкинс гледа филмите за Левски и Ботев, хареса ги!

Сър Антъни Хопкинс е изгледал филмите на Максим Генчев за Левски и Ботев и се отнесъл благосклонно към тях, твърди самият режисьор-патриот.

Италиански продуцент, който е близък приятел с Хопкинс, поканил холивудската звезда заедно да изгледат двата филма на Генчев и сър Антъни да си даде мнението дали този режисьор може да направи филм за Гарибалди.

Идеята била Генчев да снима филм за д-р Георги Капчев, който отива доброволец при Гарибалди и взема участие в боевете из Ломбардия и отбраната на Рим.

Звездата реагира на историческите ленти на режисьора-патриот

Генчев твърди, че проектът му буил готов, но го прецакали "по приятелски" италианец и съпругата му - известна и красива актриса. Макар Максим да не споменава имена, хич не е трудно да разпознаем Лилия Маравиля, която в момента блести в сериала "Вина".

„Приемам този провал за успех! Само си представете какво би ми се случило, ако след Ботев и Левски направя и свой прочит на Гарибалди?! Оставам в творческо равновесие заради вниманието на сър Хопкинс, макар че си струваше да понеса риск за прослава името на нишанджията гарибалдиец, българското момче - д-р Капчев“, разсъждава Максим Генчев.