Малкият принц каца в Младежкия театър

Режисьорът Веселка Кунчева и нейният екип поставят на сцена приказната книга на Екзюпери

Култура
17:13 - 06 Август 2024
907
Малкият принц каца в Младежкия театър

„Ето моята тайна. Тя е много проста: най-хубавото се вижда само със сърцето. Най-същественото е невидимо за очите.“ Лятото е в разгара си, температурите се покачват и времето сякаш тече една идея по-лежерно и бавно, но в Младежкия театър "Николай Бинев" продължават да работят и да мечтаят с поглед към звездите. От трупата обявиха, че са започнали репетиции на най-новия спектакъл на театъра - „Малкият принц“ по една от най-великите и докосващи душата и ума книги на Антоан дьо Сент-Екзюпери в превод на Румен Руменов.

Режисьор на този, убедени сме, вълшебен спектакъл, който ще ни отведе до далечни земи, непознати планети и уютни кътчета на собствените ни души, е Веселка Кунчева, която зад гърба си има два великолепни спектакъла с безброй награди и номинации на сцената на Младежки театър – „Момо“ по Михаел Енде и „Дон Кихот“ по Мигел де Сервантес, споделиха от трупата. Автори на драматизацията са Веселка Кунчева и Полина Христова.

Премиерата на спектакъла ще бъде на 20-ти септември от 19:00 ч. и на 21-ви септември от 11:00 ч. и 19:00 ч. на Голяма сцена в Младежки театър "Николай Бинев". Това е и първата премиера за юбилейния 80-и сезон на театъра през 2024/2025 г.

Постановъчният екип е изграден от повече от добре познати и нямащи нужда от допълнително представяне феноменални творци – сценография, костюмография и кукли Мариета Голомехова, композитор Милен Апостолов, хореограф Явор Кунчев, допълват от Младежкия театър.

Този страхотен отбор ще работи със също толкова прекрасни актьори, защото на сцената ще ви очакват Августина-Калина Петкова, Александър Йорданов, Анна-Валерия Гостанян, Божидар Йорданов, Димитър Иванов – Мич, Игор Коробко, Йордан Тинков, Кристина Янева, Моника Иванова, София Трейман, Теодор Ненов, Ярослава Павлова.   

„Показах прекрасното си произведение на възрастните и ги попитах дали моята рисунка не им вдъхва страх. Те ми отговориха: „Че защо една шапка ще вдъхва страх?“ Моята рисунка не изобразяваше шапка. Тя изобразяваше една змия боа, която бе глътнала и смилаше слон.“