Малко, но от сърце: По 200 лева за всеки абитуриент в Бобов дол

Средствата вече са отпуснати и се връчват на тийнейджърите

Новини
15:53 - 03 Май 2023
1687
Малко, но от сърце: По 200 лева за всеки абитуриент в Бобов дол

По 200 лева ще получи всеки абитуриент в двете средни училища в Бобов дол преди бала за завършването си, каза кметът на миньорския град Елза Величкова. Това се прави по решение на Общинския съвет, отбеляза тя.

Предишни години Общината в Бобов дол отпускала средства само за абитуриенти в неравностойно положение и сираци, сега обаче ще получат всички завършващи - и в бившия Минен техникум, и гимназията в града.

Средствата вече са отпуснати и се връчват на тийнейджърите, каза кметът на Бобов дол.

Същевременно 16 момчета и момичета в неравностойно положение, на които им предстои абитуриентски бал тази година, бяха гости на кмета на Община Дупница инж. Методи Чимев. Младежите са от гимназия „Христо Ботев“, Средното езиково училище „Св. Паисий Хилендарски“ и гимназията по механотехника „Акад. С. П. Корольов“.

Те получиха средства за посрещане на празника си. Всяка година в навечерието на абитуриентските балове по предложени имена от директорите на средните учебни заведения Общината подпомага абитуриентите със затруднения. Инж. Чимев пожела късмет и успех в предстоящите изпити и всеки да сбъдне мечтата за желаната професия.