МЪЛНИЯ: COVID-19 уби бащата на Илия Павлов

Ексклузивно
10:36 - 01 Април 2022
11205
МЪЛНИЯ: COVID-19 уби бащата на Илия Павлов

Бащата на Илия Павлов – Павел Найденов, е починал, обявиха близки до семейството на властелина на "Мултигруп". За смъртта на 84-годишния мъж преди месец не е съобщено публично, било е организирано опело в присъствието на едва четирима души. След това бай Павел е бил кремиран.

Според непотвърдена информация, в началото на февруари тази година Павел Найденов е получил фрактура на крака. Незнайно защо е бил пратен в софийски хоспис. Там дошла другата голяма беля – разболял се от коронавирус. На 24 февруари, в деня, в който започна войната в Украйна, той е починал.

Последната медийна изява на Павел Найденов датира от началото на 2022 година. През януари той даде интервю, в което заяви, че синът му Илия е бил убит през март 2003 година от конкуренти.

Павел Найденов: Аз издържам децата на Илия Павлов! - Разкрития.ком

"Илия започна кариерата си с моите уроци, със същия ред, със същите изисквания и принципи. Например, че не се пипат чужди пари, държавни пари. Все беше около мен още от малък. После също взе заедно сме действали. Затова, дори и когато става първият български милиардер, Илия Павлов не се главозамайваше. Парите не го промениха изобщо", твърдеше бай Павел.

През 2010 година Найденов преживя още една семейна трагедия – в Щатите бяха убити дъщеря му Славка и внукът му Пол, който е кръстен на него.