МЪЛНИЯ: ДАНС влезе в "Кинтекс"

Корнелия Нинова е наредила близо 1 милион на офшорка в Дубай само за една седмица, твърди бившият шеф на предприятието

Икономика
15:19 - 11 Август 2022
5861
МЪЛНИЯ: ДАНС влезе в "Кинтекс"

Агенти на ДАНС са влезли на проверка в "Кинтекс", съобщи бившият шеф на държавното предприятие Александър Михайлов, който от месеци се съди с ексикономическата министърка Корнелия Нинова.


Александър Михайлов 

По негова информация в момента там се изземат документи и информация за плащанията на дружеството във валута. 

"Това се случва часове, след като в ефира на Би Ти Ви разказах схемата за източване на държавната фирма, която хората на Корнелия Нинова активираха в последните дни. По нея, само от началото на седмицата са платени над 800 000 лева на офшорна фирма от Дубай - фалшив посредник", твърди Михайлов. И добавя, че е бил уволнен точно, защото е отказал да участва в тези схеми.

"Вече няма човек, който да не е разбрал истината защо бях неудобен на Корнелия Нинова. Тя ще отговаря на въпросите оттук нататък.

Знаете ли кое е най-жалкото обаче: никой няма да потърси съдебна отговорност от нея. Защото тя си назначи бушони в „Кинтекс“, които сега ще изгорят.
Неудобните като мен тя се опитва да смаже с изфабрикувани дела и откровени клевети.

Всички ние, данъкоплатците в България, платихме 800 000 лева на офшорка в Дубай и още 70 000 лева, за да води държавата дела срещу мен по разпореждане на Корнелия Нинова.

Това е наследството от управлението на Председателя на БСП. Днес не се радвам, че истината победи. Днес съм гневен, защото такива хора винаги излизат сухи. Те ще продължат да говорят красивите си лъжи и ще се намират наивници, които да им вярват.

Жалко за България", констатира Александър Михайлов и поздравява агентите от ДАНС за бързата реакция.