МЪЛНИЯ: Самолетен екшън с евродепутати, Ал Йор е на борда (ВИДЕО)

Техномания
20:47 - 26 Януари 2022
8077
МЪЛНИЯ: Самолетен екшън с евродепутати, Ал Йор е на борда (ВИДЕО)

Самолет на LOT Polish Airlines по маршрут от Варшава до Брюксел беше принуден да извърши аварийно кацане поради намаляване на налягането в кабината по време на полет.

На самолета са били 20 евродепутати, сред които и българите Александър Йорданов от ГЕРБ-СДС и Цветелина Пенкова от от групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите. Проблемът с машината Embraer е възникнал 40 минути след излитането на около 34 000 фута височина, пише „Телеграф”.

Цветелина Пенкова

Аварийното кацане е продължило 4 минути. Приземяването, което се е наложило заради аварията на голяма височина е било успешно, като самолетът се е приземил в германския град Дюселдорф.

Полското посолство в Германия съобщи, че никой от пътниците не се е нуждаел от медицинска помощ и летището им е осигурило настаняване, докато чакат заместващ полет.

Евродепутатът от „Право и справедливост“ (PiS) Доминик Тарчински благодари на екипа на LOT за професионалното им поведение по време на ситуацията. „Кацнахме безопасно и чакаме втори самолет. Огромни благодарности на екипажа на LOT Polish Airlines за тяхното абсолютно професионално поведение!“

Левият евродепутат Робърт Бидронь поздрави екипажа за успешното аварийно кацане. „Току-що извършихме аварийно кацане на летището в Дюселдорф. Самолетът LOT претърпя разхерметизиране на кабината. Ситуацията изглеждаше драматична, но беше овладяна. Браво на екипажа!”

От посолството на Република Полша в Берлин също информираха, че принудителното кацане е преминало без големи усложнения.

Говорителят на самолетната компания коментира, че над територията на Германия, е имал неизправност в херметично уплътняващата система на кабината.

- Капитанът, в съответствие с приложимите процедури, реши да намали височината на полета и да кацне в стандартен режим на летището в Дюселдорф - каза Кшищоф Мочулски. Той подчерта, че ще бъде изпратен заместващ самолет, който да вземе пътниците, за да продължи полета за Брюксел.

Видеото ТУК