МЪЛНИЯ! Спипаха световния шампион Карлос Насар пиян и дрогиран зад волана

Спортистът се е нахвърлил върху полицаите при ареста

Спорт
19:26 - 04 Август 2022
8112
МЪЛНИЯ! Спипаха световния шампион Карлос Насар пиян и дрогиран зад волана

Световният шампион по вдигане на тежести в кат. 81 кг Карлос Насар е бил задържан за 24 часа от полицаи от РУ-Поморие през нощта на 27 срещу 28 юли, съобщи "Сега".

При задържането 18-годишният щангист е оказа съпротива на полицейския екип. Направената му проба за алкохол и наркотици се е оказала положителна. Освен, че Насар е бил задържан за 24 часа, полицията е свалила и регистрационните номера на автомобила, който той е управлявал.

 
В момента националният отбор е на подготвителен лагер във високопланинската база в Белмекен, но Насар не е там. Старши треньорът на тима Иван Иванов заяви, че най-вероятно инцидентът от миналата седмица е причина шампионът да не е на лагера, но все пак очаква Карлос да се появи в следващите дни.

Заради този инцидент обаче може да се стигне до много тежък проблем от спортно естество. Ако в следващите месеци Насар бъде тестван за допинг пробата почти сигурно ще е положителна, защото наркотиците оставят следи в организма до половин година след употребата им. В такъв случай ще се стигне до дисквалификация на Насар, който е считан за най-голямата ни надежда за олимпийските игри в Париж 2024. При такова развитие е твърде вероятно да има последствия и за целия национален отбор, заради многото допинг провинения на българските щанги в миналото.

Карлос Насар е роден на 12 май 2004 г. в Париж, майка му е българка, а бащата - ливанец. Когато е още съвсем малък родителите му се разделят и майка му се връща в родния Червен бряг. Именно там Насар започва да тренира вдигане на тежести.

Негов личен треньор е Илиян Илиев, чийто син - Христо Христов, на 12 юли бе задържан, заедно с още двама криминално проявени в нива с марихуана "по време на полагане на грижи за отглеждането на 250 растения трева в землището на село Бреница, Плевенско". Христов се "прочу" през февруари 2016 г., когато, заедно с още двама младежи, нанесе зверски побой с пръти на семейство при инцидент на околовръстното шосе в София.

Насар през 2021 г. стана европейски вицешампион на първенството в Москва през април и световен шампион през декември в Ташкент, като постави и рекорд на планетата в изтласкването с 208 кг. На европейското първенство тази пролет в Тирана Насар се класира втори в кат. 89 кг.

Снимка: LAP.bg