Мълния в Lupa.bg: ПКП Караянчева аут от ГЕРБ, Деси Атанасова сменя Нунев

Политика
15:00 - 02 Декември 2020
30137
Мълния в Lupa.bg: ПКП Караянчева аут от ГЕРБ, Деси Атанасова сменя Нунев

Сериозното разчистване в ГЕРБ, за което съобщихме по-рано днес, ще помете и председателя на парламента Цвета Караянчева, която няма да влезе в листите за следващите избори на управляващата партия. Шефката на НС преди време влезе в медиите като „проста кърджалийска п*тка“ от запис на телефонен разговор на Бойко Борисов, чиято достоверност не е потвърдена и до днес.

Минимум петима знакови гербери ще бъдат отлюспени заради издънки или слаби резултати в изборните си райони.

Според публикация на „Галерия” сред тях са емблеми от обкръжението на Бойко Борисов като Цвета Караянчева, Пламен Нунев и Лъчезар Иванов - Лъчо Мозъка.

Радикалните промени се налагали заради непоносимостта на хората към някои от популярните лица в партията. Част от набелязаните присъстват в последните няколко парламента и събират повече негативи, отколкото позитиви. Сред тях били и хора, считани за едни от най-приближените до премиера.

Русенският стожер на ГЕРБ Пламен Нунев си заминава заради силните му връзки с отцепника Цветан Цветанов, научи Lupa.bg. Нунев, който е областен координатор на управляващата партия в Русе, е подозиран, че е в дъното на загубата на кметските избори в крайдунавския, помагайки задкулисно на победителя Пенчо Милков от БСП.

Източник на Lupa.bg обаче разкри още детайли от готвените рокади - на мястото на Пламен Нунев ще бъде назначена Десислава Атанасова. Бившият министър на здравеопазването е от Дулово и е наясно с партийните драми в региона.

Паметливи припомниха, че преди време Деси бе спрягана като опасно близка приятелка на... Пламен Нунев.