Мълния в Lupa.bg: Волен Сидеров остава в ареста за 24 часа!

Политика
15:04 - 15 Април 2020
4976
Мълния в Lupa.bg: Волен Сидеров остава в ареста за 24 часа!

Лидерът на „Атака” Волен Сидеров е задържан за 24 часа, които той ще прекара в ареста на столичното 3-о РПУ, съобщиха разследващи пред Lupa.bg.

Политикът, който по-рано днес бе обявен за общонационално издирване, в момента се намира в ареста на СДВР. Преди половин час той сам се появи там, за което сайта ни извести. Лидерът на "Атака", който в момента е общински съветник, дойде в сградата на СДВР, придружен от адвокат, и от репортери на партийната му телевизия "Алфа".

Политикът има две повдигнати обвинения. Едното е за неговите призиви за неспазване на карантината, изречени в предаването му по партийната телевизия "Алфа". "Моят избор е да отидем и да покажем на деня Възкресение Христово, Великден, както го нарича народът, да отидем, да излезе народът, аз бих искал народът да излезе и да отпразнува тоя празник като народ. И да каже: "За нас не е важен ген. Мутафчийски, щабът или някакви измислени герои от властта, за нас е важно ние да се поклоним на господа и да кажем "Христос Возкресе", призова в предаването си Сидеров. Впоследствие думите му бяха тиражирани от други медии.

Сидеров бе привикан в СДВР във вторник. Там обаче той отказа да предостави лични документи с обяснението, че бил призован като свидетел, а разследващият полицай опитал да му повдигне обвинения. Сидеров си тръгна зрелищно, като обвини прокуратурата, че е извикала на място журналисти, което противоречало на закона, и се закани да съди хората на Иван Гешев.

Малко след това бе разпоредено принудителното му довеждане. Тази сутрин обаче полицията не го е открила на нито един от известните му адреси. Затова бе е обявен за общонационално издирване. В крайна сметка, Волен дойде в сгррадата на СДВР и бе задържан за едно денонощие.

Лидерът на "Атака" ще бъде обвинен и в опит да попречи да му се връчи призовка. Срещу него е образувано и трето дело – за заплаха срещу разследващи. То е заради две изказвания: "Правете си сметката, тези които сега се готвите да ми повдигнете обвинение, колко време ще живеете!" и "Тези, които сте приели сега да действате срещу мен, няма да ви бъде!" Думите са изречени, след като политикът обяснява как двама прокурори, които са му повдигали обвинения през годините, са починали от рак малко след това.