Ман Сити агитира останалите клубове срещу Висшата лига

Спорт
17:24 - 08 Октомври 2024
4974
Ман Сити агитира останалите клубове срещу Висшата лига

Манчестър Сити е изпратил писмо до всички останали клубове от елита, чрез което “гражданите” обвиняват Премиър лийг за начина, по който вчера е бил представен изходът от делото между двете страни.

Според клуба от “Етихад” шефовете на лигата са опитали да подведат останалите клубове с неточна информация.

Вчера Манчестър Сити обяви, че е постигнал победа в съдебната битка с Премиър лийг, тъй като трибуналът е установил, че правилата на лигата относно търговските сделки между клубовете и други страни, асоциирани със собствениците на тези клубове, са незаконни.

Впоследствие от Висшата лига излязоха със самостоятелно изявление, в което значението на това решение бе омаловажено. Според лигата трибуналът като цяло е подкрепил Правилата за трансакции с асоциирани страни, но е посочил малък брой неточности, които ще бъдат коригирани.

Тази позиция е довела и до писмото, което от Манчестър Сити са изпратили по електронен път до всички останали клубове. В него главният съветник на Сити Саймън Клиф заявява, че “резюмето на лигата е подвеждащо и съдържа неточности”.

От “Етихад” изразяват и възмущението си от предложението на Премиър лийг клубовете да приемат новите коригирани Правила за трансакции с асоциирани страни в следващите десет дни.

“Гражданите” призовават останалите клубове за реакция и подчертават, че неразумното поведение от страна на лигата вероятно ще доведе до нови съдебни процедури.

“Дейли Мейл” твърди, че няколко клуба са отговорили на Сити, подкрепяйки позицията на “гражданите”.

Така войната между Манчестър Сити и Висшата лига става още по-сериозна на фона на големия процес, който е напълно независим от въпросното дело и касае 115-те обвинения, повдигнати от Премиър лийг срещу клуба за финансови нарушения.