Ман Сити обра наградите за 2023 г.

Спорт
13:41 - 20 Декември 2023
2100
Ман Сити обра наградите за 2023 г.

Манчестър Сити спечели отличия в три от категориите на наградите на BBC за Спортна личност на годината за 2023 г. "Гражданите" взеха отличието за отбор на годината, а Хосеп Гуардиола бе удостоен с наградата за треньор на годината.

Голмайсторът Ерлинг Холанд пък си заслужи приза за световна спортна звезда.

Като цяло футболът доминираше на тазгодишната церемония, на която и легендата Кени Далглиш поулчи награда за цялостен принос.

Голямото отличие за Спортна личност на годината пък отиде в ръцете на вратарката на Манчестър Юнайтед и националния отбор на Англия Мери Ърпс.

Между всички футболисти се "промъкнаха" и две други спортистки, като сноубордистката Мия Брукс взе отличието за Млада спортна личност на годината, а бившата лекоатлетка Фатима Уайтбрет бе удостоена с наградата "Хелън Роласън".

Победителите се определят чрез публично гласуване, между феновете на спорта в страната. Участниците пък трябва или да са британеци, или да живеят и да практикуват значителна част от своя спорт в Обединеното кралство. Победителят се избира от предварително определен кратък списък.