Ман Сити се сгромоляса в Лондон, май ще прави шпалир на Ливърпул

Тотнъм надви с 2:1 шампионите, проправяйки път на мърсисайдци към титлата в Англия

Спорт
09:10 - 03 Февруари 2020
1290
Ман Сити се сгромоляса в Лондон, май ще прави шпалир на Ливърпул

Шампионът Манчестър Сити капитулира в последния мач от 25-ия кръг в английската Висша лига при визитата си на Тотнъм Хотспър. Лондонският тим надделя с две попадения през второто полувреме, след като дебютиращият Стивън Бергвайн в 63-ата и Хюн-мин Сон в 71-ата донесоха безценния успех за шпорите в преследването на Топ 4.

Така хората на Жозе Моуриньо скъсиха дистанцията, като са пети с 37 точки, докато четвъртият Челси е с 41 пункта. Манчестър Сити остава втори в класирането на Премиършип и е с 51 точки – на 22 зад убедителния лидер Ливърпул, който е със 73.

За поражението на тима на Хосеп Гуардиола спомогна и червеният картон на Олександър Зинченко, който след нарушение срещу Хари Уинкс след час игра отиде към тунела на „Тотнъм Стейдиъм”.

Това бе първа визита за „гражданите” на новата арена на лондончани в Премиър лийг, след като вече имаха един мач на този стадион – четвъртфиналът от Шампионската лига през април.

В следващия кръг Тотнъм ще пътува до Бирмингам за визита на Астън Вила, докато Манчестър Сити ще приеме Уест Хем Юнайтед на "Етихад".

Рзултатите във Висшата лига през изминалия уикенд ни доближиха до развръзката в битката за титлата. Хората на Юрген Клоп увеличиха актива си, а е и факт, че ако спечелят следващите си шест двубоя от Премиършип, то червените официално ще спечелят своята 19-а титла във футболната история на Англия.

Следващите шест мача на Ливърпул са – Норич (гост), Уест Хем (домакин), Уотфорд (г), Борнемут (д), Евертън (г), Кристъл Палас (д). След това следва дуела с Ман Сити на „Етихад”, когато актуалният носител на титлата ще трябва да направи шпалир на европейския клубен шампион.

Тази статистика се прави на база, ако Ливърпул и Ман Сити печелят всичките си мачове дотогава. Ако „гражданите” загубят точки през това време, Ливърпул може да спечели първенството и по-рано – при гостуването на градския съперник Евертън на „Гуудисън Парк”.