Ман Юнайтед: Въпросът с Рашфорд е приключен

Маркъс пое отговорност за своите действия, гласи официалното съобщение на клуба

Спорт
11:07 - 30 Януари 2024
1957
Ман Юнайтед: Въпросът с Рашфорд е приключен

От Манчестър Юнайтед излязоха с официална позиция относно скандала с нападателя на тима Маркъс Рашфорд през последните дни.

“Маркъс пое отговорност за своите действия. Това беше разгледано като вътрешен дисциплинарен въпрос, който вече е затворен”, гласи краткото съобщение на клуба, цитирано от английските медии.

Както е известно, миналия петък Рашфорд пропусна тренировката на тима, като обяснението на мениджъра Ерик тен Хаг беше, че играчът е отсъствал поради болест. Въпреки това по същото време се появиха кадри в социалните мрежи как предишната вечер английският национал всъщност е купонясвал в Белфаст.

Впоследствие той пропусна неделната победа на тима с 4:2 над Нюпорт Каунти. Все пак няма да се стигне до постоянно отстраняване на 26-годишния футболист от състава и той е на разположение на Тен Хаг за следващите двубои на “червените дяволи”. Вместо това според местните медии наказанието на Рашфорд ще бъде глоба в размер на 650 хиляди паунда, което се равнява на две негови седмични заплати.