Манчестър Сити не допусна изненада и срещу Брентфорд

Спорт
11:15 - 10 Февруари 2022
1545
Манчестър Сити не допусна изненада и срещу Брентфорд

Манчестър Сити се наложи с 2:0 при домакинството си на Брентфорд в мач от 24-ия кръг на Висшата лига. По този начин „гражданите“ не отпускат шампионската хватка и се отдалечиха на 12 точки пред втория Ливърпул и с 13 пред третия Челси. Мърсисайдци обаче са с два мача по-малко.

Манчестър Сити пропусна първото сериозно положение в 35-ата минута, когато пред Аймерик Лапорт се откри добра възможност, но стреля в аут.

Съдията Дарън Ингланд свири дузпа за Манчестър Сити в 40-ата минута, след като Расмусен извърши нарушение срещу Рахийм Стърлинг в наказателното поле на Саутхемптън. Наказателният удар бе реализиран от Рияд Марез, а „гражданите“ поведоха с 1:0.

Брентфорд можеше да изравни резултата в 44-ата минута, когато Рико Хенри стреля, но Едерсон спаси.

Манчестър Сити вкара втори гол в 69-ата минута. Вратарят Давид Рая допусна груба грешка и подари топката на Рахийм Стърлинг, но успя да отрази неговия удар. След това при добавката Кевин де Бройне не пропусна да вкара топката в опразнената врата.

Манчестър Сити е лидер с 60 точки, а Брентфорд е четиринадесети с 23 точки.

В друг мач от кръга Норич завърши 1:1 при домакинството на Кристъл Палас. Теему Пуки откри резултата за „канарчетата“ в 1-ата минута. Уилфред Заха изравни резултата в 60-ата минута.

Отново Заха пропусна дузпа за Кристъл Палас в 63-ата минута. Норич е осемнадесети с със 17 точки, а Кристъл Палас е тринадесети с 25 точки.