Манчестър Юн и Борусия (Д) с най-много зрители миналия сезон

Любопитно
10:27 - 12 Септември 2024
809
Манчестър Юн и Борусия (Д) с най-много зрители миналия сезон

Манчестър Юнайтед е клубът, който може да се похвали с най-висока обща посещаемост по време на мачовете си за първенството. Според проучване на УЕФА срещите на “червените дяволи” в Премиър лийг са били посетени общо от 1 397 148 души, което представлява и най-високата обща посещаемост в шампионатни срещи в цяла Европа.

Клубът регистрира това постижение, въпреки че завърши на осмо място през миналия сезон - най-ниското класиране на Манчестър Юнайтед в историята на Висшата лига.

С най-голяма средна посещаемост в домакинските си мачове от първенството обаче е Борусия (Дортмунд). “Жълто-черните” са имали по средно 81 305 зрители на мач. Все пак Борусия остава зад Манчестър Юнайтед заради факта, че в Бундеслигата отборите имат по два домакински мача по-малко от тези в Англия, Испания и Италия,

Борусия държи рекорда за най-висока посещаемост в домакинствата си във всички турнири с общо 1 951 745 зрители. По този показател на второ място е Милан с общо 1 860 964 души. Тук Манчестър Юнайтед е трети с 1 834 291.

По отношение на общата посещаемост Премиър лийг е най-посетеното първенство с общо 14.7 милиона зрители през миналия сезон.