Мандатоносителят на Промяната Константин Бачийски: Искаха ме Мая, ГЕРБ и ВМРО!

Политика
17:50 - 16 Декември 2021
9236
Мандатоносителят на Промяната Константин Бачийски: Искаха ме Мая, ГЕРБ и ВМРО!

Бутиковата черноморска партия "Средна европейска класа" е един от тримата мандатоносители на Асен Василев и Кирил Петков, които използваха регистрацията им за своя проект "Продължаваме промяната". Неформалният лидер на СЕК - бизнесменът Константин Бачийски, понастоящем депутат, не крие, че офертата на харвардците е била една от многото, които е получил в навечерието на изборите - истинско наддаване като на рибния пазар.

Първи потърсили Бачийски от "Изправи се! Ние идваме!". Босът на СЕК сам разказва, че отправил запитване как ще се взимат решения в коалицията. Отговорът бил: "По правилото „Каквото каже Мая“ и той съвестно им набил шута.

После около него се умилквали от ГЕРБ и ВМРО, като воеводите дори му отмъкнали в листите си председателя Георги Манев.

Бачийски е изключително интересна личност, той всъщност беше първата обществена личност, повдигнала казуса "Росенец", много преди Христо Иванов да дебаркира там с лодка. Интересно защо обаче десницата така и не го потърси като идеен съмишленик и позволи на ПП да им излапа и тази възможност за събиране на електорат.

На бизнесмена не му липсват и врагове в Бургаско. Основните атаки по негов адрес са свръзани с брат му - яхтения магнат Петко Бачийски. Той, заедно с Момчил Николов, през 2008 г. откри шоурума за яхти на изхода на Бургас в посока автомагистрала „Тракия“. Започналата скоро след това икономическа криза обаче доведе до срив пазара на луксозните плавателни съдове и още през май 2009 г. имотът бе обявен за продажба за 3,5 млн. лв. заради дългове към ОББ. Двамата предприемачи преместиха скъпите лодки на яхтеното пристанище в Несебър.

Петко отдавна лобира за промени в Закона за строителство в акваторията, за да бъдат облекчени условията за баровците, които искат да се занимават с пристанищна инфраструктура. Дали брат му ще му удари едно рамо от банките в Народното събрание, бъдещето ще покаже.