Мангъров: С коронавируса се роди някаква нова медицина, при която затваряме здравите

Които са болни, да си останат вкъщи. Които са много болни, да се хоспитализират, препоръча инфекционистът

Здраве
21:46 - 05 Март 2021
7993
Мангъров: С коронавируса се роди някаква нова медицина, при която затваряме здравите

Това, което се случи около коронавируса е някаква нова медицина, нова епидемиология. Досега никога в историята на човечеството не са били затваряни здрави хора. Да не мислите, че светът започва от нас!?

Пиенето на чайче е свързано с лечението на конкретни болни. Но когато става дума за един такъв епидемичен процес, за да може той да се контролира, ние трябва да действаме нормално, както се е действало досега. Т.е. хората, които са болни, да си останат вкъщи. Които са много болни, да се хоспитализират. Всички останали да живеят свободно. Тези, които са най-застрашени, да се пазят и да бъдат пазени.

Това коментира в ефира на БНТ 1 д-р Атанас Мангъров.

Възрастните хора не би трябвало да се возят на автобусите от единия край на София до другия и обратно, за да си налеят минерална вода. Но това, което се случва сега, никога не е било практикувано в миналото, посочи той.

Не може в условията на епидемия да разглеждаме човешкия живот като някакви съчки, които могат да се счупят. Така че действията на правителствата по света бяха хаотични. Но би трябвало мерките да се твърди, посочи пък ген. Атанас Атанасов. Според него абсурдът е, че цялото здравеопазване е било съсредоточено само върху коронавируса и да не се лекуват останалите пациенти.