Маникюристка скри дрога в микровълнова в Бургас

Цветелина Гайдарска отива в ареста за пласиране на марихуана и пико

Общество
17:07 - 02 Март 2021
3142
Маникюристка скри дрога в микровълнова в Бургас

41-годишната Цветелина Гайдарска отива зад решетките за притежание на пико и марихуана с общо тегло около 500 грама, научи Флагман.бг. Маникюристката от Плевен бе арестувана на 20.02.2021 г. след мащабна акция, при която ченгетата от Пето РУ в Бургас намериха в апартамента й в блок 23 на жк. "Зорница" няколко пликчета с наркотици.

Гайдарска кътала синтетиката буквално където й видят очите. В барабана на пералнята бе намерен полиетиленов плик със суха зелена тревна маса, съобщава "Флагман". По време на претърсването в другите помещения, сама посочила, че в микровълновата фурна в кухнята има черна раница, в която също има няколко пликчета с наркотици и буркан с марихуана. 

В спалнята си държала електронната везна, с която разпределяла конопа и го търгувала сред тийнейджърите. 

Цветелина Гайдарска живеела в София, но преди няколко месеца се преместила в морския град, където била под наем в апартамента в блок 23. Пред униформените признала, че марихуаната и пакетчетата пико са нейни, няколко дни по-късно обаче отрекла твърденията си.

По време на гледането на мярката й за неотклонение, пред магистратите Гайдарска посочила, че дрогата била всъщност на нейната наемодателка, която отвреме навреме нощувала в апаратмента. Жената казала още, че имала психиатрични проблеми и посещавала специалист, за да се лекува. 

Районният съд прецени, че Цветелина е личност с висока степен на обществена опасност, предвид факта, че количеството, което е намерено в квартирата й е голямо, а и зад гърба й виси условна присъда, която е нарушила. През октомври 2020 г. Гайдарска бе осъдена с влязла сила присъда от 3 месеца лишаване от свобода с тригодишен изпитателен срок. 

Тогава тя бе хваната с наркотици в таксиметров автомобил, докато пътувала за жк. „Меден рудник”. Маникюристката бе заредена като терорист с пистолети и електрошок, и няколко кутийки от лекарства, пълни с пико и кокаин. Именно затова съдебният състав я остави в ареста с постоянна мярка "задържане под стража". 

Ако бъде призната за виновна, Цветелина ще трябва да излежи старото си наказание от 3 месеца и съответното новото, което може да бъде от 1 до 6 години затвор, както и да заплати парична глоба от 2000 до 10 000 лв.