Манолова: Борисов, ЦИК и Дончев сладко спинкат за машинното гласуване

Топ
14:25 - 01 Август 2020
2751
Манолова: Борисов, ЦИК и Дончев сладко спинкат за машинното гласуване

Борисов, ЦИК и вицепремиерът Томислав Дончев сладко спинкат по въпроса за машинното гласуване, защото машините нямат чекмеджета и вътре в тях няма кюлчета, пистолет и пачки.

Това заяви председателят на Гражданската платформа „Изправи се.БГ" Мая Манолова пред ЦИК, където бяха изгорени преправяните протоколи от местните избори в София.

"Борисов знае, че няма как да получи достатъчно гласове на следващите избори, затова иска отново да краде вота на хората с подобни протоколи. Палим този огън, защото Борисов по нормален начин не ни чува и не ни вижда.

Ако има рефлекс на пожарникар и ако не иска този огън да му запали стола в Министерски съвет, да бръкне в огъня", отсече Манолова. 

Тя обясни, че става дума за 900 дописвани, надписвани, пренаписвани по много пъти и с много зачерквания и замазвания протоколи от местните избори в София. "Това са протоколите, с които беше подменен вотът на избирателите в столицата. Това е истинска кражба на гласове. Прокуратурата се занимава с кражбата по домове, но не и с кражбата на гласове", допълни Манолова.

Ако не принудим ЦИК и Борисов да въведат машинно и електронно гласуване, следващите парламентарни избори ще са същите като в София - фалшифицирани, посочи още тя. 

Манолова призовава президента Румен Радев да свика КСНС за честни избори. "Да извика ЦИК и да настоява за машинно гласуване. Време е да ги попита къде са машините, защото от срещата през февруари минаха шест месеца", допълни тя.