Манолова използвала майките от самото начало

Политика
16:50 - 11 Март 2021
7321
Манолова използвала майките от самото начало

Председателят на „Изправи се.БГ” Мая Манолова е злоупотребявала с доверието на майките от "Системата ни убива" от самото начало. „Всичко, което тя и екипът й обявиха за свои инициативи и законопроекти - всички тия неща са разработвани още 2011 г. от едно НПО, което се казва Център за независим живот”, сподели пред Lupa.bg запознат с делата на бившия омбудсман.

По думите му Манолова усетила, че може да се възползва от разработките на НПО-то, привикала майките на децата с увреждания и успяла да ги убеди, че тя може да реализира исканията им.

В замяна обаче настояла те да правят това, което им каже, и от друга страна – да твърдят, че Законопроектът за личната помощ е нейно дело и нейна инициатива.

В онзи момент отчаяните майки се съгласили, защото виждали в Манолова решение на проблема си.

„Но противоречията са изостриха, защото това бяха неща, които са писани през 2011 г. и на практика разчетите, които бяха приложени към тия законопроекти, касаеха тоя период. А Манолова не си беше направила труда дори да ги актуализира. В последствие това създаде проблеми. И още оттогава започнаха да се цепят. А сега майките окончателно се обърнаха срещу нея”, обясни пред Lupa.bg вътрешен човек.

Години наред родителите на деца с увреждания протестираха срещу липсата на адекватна подкрепа за хората с тежки увреждания и техните семейства. Те настояваха да се изготви закон, чиято цел е създаването на условия за независим живот на нуждаещите се от непрекъсната грижа. Преди броени дни обаче майките от „Системата ни убива“ окончателно се отрекоха от Манолова, защото "изтъргувала децата им за депутатски места".

„Манолова си приписваше успехите на протеста ни и нашия труд, а след това направи задкулисни сделки“,

директно я обвиниха от „Системата ни убива“.