Манолова пита Борисов с кого се е договорил за нова конституция

Прах в очите нарече бившият омбудсман намеренията на премиера

Политика
15:06 - 14 Август 2020
3596
Манолова пита Борисов с кого се е договорил за нова конституция

"С кого се разбрахте, г-н Борисов, за 160 гласа в парламента, за да ви приемат „новата конституция" – с ДПС и БСП ли?", попита бившият омбудсман Мая Манолова премиера Бойко Борисов.

Според нея днешните заявки на премиера са отчаян ход, с който иска да остане на власт.

В България при Борисов мафията си има държава и хазна, а сега явно иска и конституция, посочи още председателят на „Изправи се.БГ"

"Питам Борисов кой му написа речта днес за промяната в конституцията? Пеевски, Маджо, приятелският кръг, Домусчиев? В България при Борисов от 10 години мафията си има държава и хазна, а сега вече явно иска да си има и конституция, заяви председателят на Гражданската платформа „Изправи се.БГ" Мая Манолова. 120 депутати трябва да внесат проект за конституция, между два и пет месеца трябват, за да бъде гласуван този проект, после да се приеме със 160 гласа и след това - още три месеца, за да се насрочи Велико Народно събрание. Откъде ще ги вземете, г-н Борисов? С кого се разбрахте? С ДПС, с БСП? С кого се разбрахте да съберете тези 160 гласа? Защо лъжете българските граждани, опитвайки се да си спечелите политически време? Позор, Борисов!", казва още Манолова.

"Хората не го искат за премиер, той се опитва да им предлага нова конституция", каза още Манолова.
„Вчера видяхме Борисов как употреби Народното събрание и се скри зад депутатите, днес ни предлага да гледаме как ще употреби Великото Народно събрание. В отчаян опит да се спаси, ще употреби и българската конституция", каза тя по повод изявлението на премиера, че обвързва оставката си като премиер със свикването на ВНС.

По думите на Манолова Борисов „вече не е човекът, който може да предлага нова конституция. Легитимността на Борисов е напълно изчерпана. Той, който нарича народа си и журналистите „мисирки" и „тулупи", ще пише нова конституция?!", аргументира се още Манолова и добави, че такава може да се подготви и приеме само от нов легитимно избран парламент.