Манолова: Предстои официализиран крах на властта

Политика
16:11 - 30 Октомври 2020
2847
Манолова: Предстои официализиран крах на властта

Предстои официлизиран крах на тази власт. Тя не се справя с нищо и е вредна за България. Време е да бъде сменена от грамотни, почтени и можещи хора. Тази власт трябваше да подаде оставка отдавна. Когато и да го направи, все ще е късно.

Това заяви председателят на Гражданската платформа „Изправи се.БГ“ Мая Манолова пред медиите в Силистра, където се срещна с граждани и земеделци.

В условията на криза България има нужда от грамотно и почтено управление.

В актуализацията на Бюджет 2020 в преходните разпоредби са заложени нови 840 млн. лв. за асфалт и ремонти. Тоест, от тази актуализация печели приятелският кръг на Борисов, допълни Манолова.

Тя подчерта, че работната среща за честността на изборите, организирана от „Отровното трио“ и в която се включиха „Изправи се.БГ“ и „Има такъв на народ“ на Слави Трифонов е обединение на общи усилия за организиране на паралелно преброяване и опазване на изборите от похищение.

Ще направим мрежа от наблюдатели в близо 12 хил. секции в цялата страна и ще организираме паралелно броене, което да е публично, онлайн в реално време. Така ще сме готови преди „Информационно обслужване“ на Мишо Константинов и ще е ясен истинският резултат от изборите, обясни Манолова.

Хората навсякъде казват, че има картел между работодателите в различни региони, така че таванът на заплатите да е до 700 лв. за квалифициран труд. Това е несправедливо и недостойно заплащане, каза още Манолова.

Тя подчерта, че приоритет на „Изправи се.БГ“ е увеличаването на доходите на българските граждани. Това означава минимален месечен доход на работещ човек 1000 лв. с гъвкаво работно време и въвеждане на минимална почасова ставка, каза Манолова. 

Другият приоритет на „Изправи се.БГ“ е преизчисляване на всички пенсии на база осигурителен доход от 2017-2018 г. Има пари в бюджета, актуализацията на пенсиите би струвала 1,5 млрд. лв., категорична е тя.