Манолова призова за протести до падането на Борисов

Политика
17:11 - 10 Юли 2020
1984
Манолова призова за протести до падането на Борисов

Очаквам вълна от протести до падането на Борисов. Крайно време е за обединение срещу него. Политическата криза я предизвика Борисов. Той е готов да предизвика безредици, за да запази властта.

Това заяви днес председателят на Гражданската платформа „Изправи се.БГ“ Мая Манолова. 

Според нея премиерът се страхува се от ревизия и от разследване. "Иска европейските пари да се разпределят за последно на близкия му кръг", коментира тя. 

"Борисов отново се опитва да раздели хората, като организира контра протест с автобуси от цялата страна. Този сценарий обаче няма да мине, защото и редовите членове на ГЕРБ искат нормално управление. Няма демокрация и контра демокрация, няма върховенство и контра върховенство", допълни Манолова. 

От „Изправи се.БГ“ и днес подкрепят протеста пред президентството. "Обединението на хора - леви и десни, партийни и безпартийни, млади и стари, показва, че гневът на гражданите ескалира от институционалната война. На терен вече е нова политическа сила – гневът на българските граждани и наесен ще го видят в пълната сила, инспирирана от Борисов", предупреди Манолова.