Манолова: Утре е един добър ден за оставка на Борисов

Актуални новини
13:37 - 03 Октомври 2020
3238
Манолова: Утре е един добър ден за оставка на Борисов

Утре, 5 октомври - преди дебата в Европарламента за върховенството на правото - е един подходящ ден Борисов да подаде оставка. Протестите разобличиха властта, разобличиха Борисов.  

Това заяви председателят на Гражданската платформа „Изправи се.БГ" Мая Манолова в Кюстендил по време на Празника на плодородието днес. 

"Видя се, че „царят е гол” - не просто по очи в спалнята, а до шкафчето с пачките и кюлчетата злато. Видя се, че Борисов не е човек на народа, а човек на олигархията. Европа също видя това – българските власти са обект на унищожителни доклади за върховенството на правото от Еврокомисията и Европарламента", продължи с критиките Манолова. 

Тя каза още, че е крайно време управляващите да поемат отговорност за земеделските производители. "Основният проблем, който споделят, е, че няма сигурност за реализация на продукцията и достъпа до пазара, както че и цената, на която се изкупуват плодовете и зеленчуците, е обидна", посочи Манолова.

По думите й в меморандума е предвидено създаване на държавно изкупвателно предприятие, както и подкрепа на другите съществуващи изкупвателни предприятия.

"Европа даде възможност на държавите членки да подкрепят важните за тях отрасли след кризата с коронавируса, така че България е длъжна да го направи, особено за семейните и малките стопанства. За тях би било подкрепа да се създадат собствени складови бази и собствени преработвателни предприятия", допълни Мая Манолова.