Манолова вещае гладни бунтове наесен

У нас
14:05 - 21 Юни 2020
3445
Манолова вещае гладни бунтове наесен

Гладни бунтове наесен предвеща бившият омбудсман Мая Манолова. "Борисов да поиска вот на доверие от гражданите, което означава оставка и избори. Ако няма смелост да го направи, означава конституционна процедура за вот на доверие от партиите в парламента. Призовах Борисов да не изпада в паника и параноя, защото няма защо да се страхува за живота си. Има защо обаче да се страхува от гражданите и от модела, по който управлява в последните 10 години", заяви тя пред БНР. 

Това е началото на края на модела Борисов според Манолова. Тази нова нормалност не е приемана от хората, убедена е тя. 

Ще има торнадо от недоволство през есента, ще има бунтове, защото хората са оставени сами. Ще има торнадо от фалити, от безработни, от хора без доходи. Има нова политическа сила – гневът на хората. Институциите обаче не го забелязват, защото са заети със себе си - да се дискредитират и да се обвиняват, каза председателят на „Изправи се.БГ“.

„Изправи се.БГ“ ще обедини хората, които са срещу новата нормалност и които не са съгласни с това институциите да се занимават със себе си и да се рекламират със скандали. В момент на криза хората имат нужда от подкрепа и от институции, които са на терен. Джипът на премиера обаче не е там, където са проблемите, като Ямбол, Шумен, Добрич, Варна, Бургас, Пловдив, Плевен и Сливен, категорична бе Манолова.

Гражданска платформа ще участва в следващите избори, заявихме го на 23 май под прозорците на премиера. Тогава ясно заявихме и че ще има ревизия на властта и на парите на българските граждани. Ще обединим всички, които са срещу Борисов и неговия модел. Как ще се явим на изборите обещахме, че ще кажем отново под прозорците на премиера в края на юли или началото на август. Ние сме на терен и чуваме хората, каза още тя.