Мануела Малеева намери изгубен медал от 1988 г.

Мач на Григор Димитров разсейвал легендата докато търси

Спорт
13:24 - 27 Октомври 2020
2713
Мануела Малеева намери изгубен медал от 1988 г.

Драма с единствения олимпийски медал за България в тениса завърши с щастлива развръзка. Носителката на бронза от Игрите в Сеул'88 Мануела Малеева установила, че ценното отличие липсва, а за случилото се разказа самата тя във фейсбук.

"Преди няколко години швейцарската национална телевизия направи репортаж за мен. Дойдоха в къщи, снимаха и по едно време журналистът попита дали може да види олимпийския ми медал. Разбира се, му отговорих и тръгнахме към мазето. То ми е съвсем чистичко и подредено, да не си представяте някакво гадно и мръсно мазе! Там си държа купи, трофеи и спомени, нямам нужда да са на показ", обяснява Малеева. 

"Бях сигурна, че медалът е в една кутия, но след много ровене не го открих. Смяхме се с журналиста и му обещах да му изпратя снимка, като го намеря. В крайна сметка го открих и реших да го сложа на по-удобно и по-лесно място. Ако някой прояви интерес пак. В едно чекмедже в един гардероб. От няколко дни един "Фейсбук" приятел ме е помолил да му изпратя снимка на медала. Тази сутрин много уверено отварям чекмеджето... ама медала пак го няма. Почнах сама да си се смея колко завеяна мога да бъда понякога. Явно междувременно отново съм го преместила за по-удобно и по-лесно някъде, ама нямам идея къде може да е това. Довечера ще се захвана да ровя и подреждам и ще пусна снимка, ако го намеря", написа през уикенда Мануела Малеева. Вечерта обаче снимка не се появи, а познатите й започнаха да се интересуват от развръзката.

"Търся, като едновременно гледам Григор. Сложна задача", обясни бившата тенисистка, имайки предвид тричасовия полуфинален мач на Гришо срещу Алекс де Минор в Антверп, който в крайна сметка той драматично загуби. Все пак издирването на олимпийския бронз се увенчава с успех и Мануела Малеева пусна снимка във фейсбук, позирайки с медала и щастливо усмихната.

"Ето гооооо! Намерен в друго чекмедже, в един друг гардероб", гласи краткият й коментар.