Марешки хвърли бомба: БСП ще подкрепи Велико народно събрание след среща на Корнелия Нинова с посланик

Политика
15:48 - 25 Август 2020
16390
Марешки хвърли бомба: БСП ще подкрепи Велико народно събрание след среща на Корнелия Нинова с посланик

"По всичко личи, че Велико народно събрание ще има. Имаме информация, че БСП ще подкрепят идеята след среща на Нинова с посланик на западна държава". Това написа в своята Фейсбук страница лидерът на "ВОЛЯ" Веселин Марешки. Той не уточнява с кой посланик се е срещала Нинова.

"Всъщност това не се случва за първи път. Няколко пъти в парламента сме били свидетели на обръщане на позицията на социалистите след натиск от определено посолство. Така беше, например, при гласуването за модернизирането на армията. Да не говорим за разкритията с кого са съгласували номинацията  на Радев за президент. Явно социалистите не могат да водят самостоятелна политика и се въртят в посока, зададена от външни фактори", завършва поста си Марешки.

По-рано днес Lupa.bg разкри, че най-вероятно БСП ще даде между 5 и 7 гласа за Велико Народно събрание. Първоначално се смяташе, че това ще са депутати от т.нар. "вътрешна опозиция" на Корнелия, но според думите на Марешки очевидно самата Нинова е прегърнала проекта, след убеждения в неназовано от него "влиятелно посолство".