Марешки: Кандидатирах се да дам шанс на инакомислещи като мен

Политика
19:29 - 12 Ноември 2021
2262
Марешки: Кандидатирах се да дам шанс на инакомислещи като мен

„Чудя се дали да не прекратя кампанията след като гледах един ваш репортаж преди да вляза в студиото – отсъствах от България, връщам се и виждам, че всичко е толкова добре, че всичко е наред, че почваме да мием улиците с топла вода. Тогава защо съм аз? Обикновено аз идвам, когато има кризи, да спасявам положението“, заяви кандидатът за президент Веселин Марешки в студиото на Би Ти Ви.

Лидерът на ВОЛЯ отново припомни реплика на член на Инициативния комитет на Румен Радев, който нарече 80% от българите „дебили“. „Аз обратно на него считам, че българският народ е свободен, мъдър и горд. Можем да проверим това само на избори. От друга страна, много хора ми се обаждат и ме призовават – кандидатирай се, стани бухалката, с която да начупим главите на тези, които 30 години ни ограбват, правят си техните задкулисни сценки и ние нямаме избор. Всъщност и аз нямам избор и затова се кандидатирах – да дам шанс на себе си и на такива инакомислещи хора като мен“, категоричен бе Марешки.

Според него е крайно време българските граждани да се събудят и да избират успели хора, които не влизат в политиката, за да крадат и да си оправят живота. Марешки уточни, че се е вслушал в гласа на суверена. „Хората ми казаха на предишните два вота– почивай си! И аз си почивах по плажовете последните три месеца. Затова - ако искате крадци и корумпирани хора в политиката, то аз не съм вашият човек. Не мога да ви го причиня!“, заяви Марешки, който е и водач на листата на партията във Варна.

Според него големият проблем е грабежът в България. Когато се спре, ще има пари и за справяне с Ковид кризата, и за построяване на магистрала „Хемус”, и за пенсионерите. Ако зависи от него, минималната пенсия  ще стане 700 лева и то веднага. „Ако спечелим властта, спираме грабежите и насочваме средствата към тези, които са градили страната. Ако аз съм премиер или президент, още утре ще има безплатни лекарства за децата и пенсионерите”, заяви лидерът на ВОЛЯ.

По думите му от един месец всички кандидати обикалят страната, за да подлъжат народа, да влязат във властта и да си уредят хубав живот като на един преуспял бизнесмен като него. „И преди пет години, и сега, алтернативата на Радев съм аз, но задкулисието набутва други играчи, за да не може да се извърши промяната в България“, категоричен бе кандидатът за президент Веселин Марешки. Той каза още, че ще бъде опозиция на всички, които правят фалшиви избори и  крадат  народа и държавата.

„Още преди три години заговорих за видеонаблюдение в изборните секции, искам и преброяване на разписките от машините- какво им пречат да го направят?” попита Марешки. Той подчерта, че е в перфектна психическа и физическа форма, а постиженията му в живота говорят и за качествата му като личност. „Два месеца не бях гледал телевизия, идвам си и виждам едни изцъклени погледи, жадни за власт, жадни да разпределят порциите, не чувам идеи, искат само да седнат до казана, а хората да ходят „на кино”. Така повече не може. На 14-ти ноември трябва да го променим“, каза още Марешки. 
 

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ