Марешки подкрепя вота на недоверие?

"Воля" се срещна с БСП и се запозна с мотивите на недоволството срещу кабинета

Топ
12:30 - 17 Януари 2020
2479
Марешки подкрепя вота на недоверие?

Партията на Веселин Марешки може и да подкрепи вота на недоверие към кабинета. Това стана ясно след среща на "Воля" с инициаторите на недоволството заради кризата с водата и боклука - БСП.

Депутатката Кръстина Таскова обясни, че на срещата са чули интересни неща от левицата. "Тепърва, ако такъв вот на недоверие бъде внесен, ще обсъдим конкретно. Мотивите са много повече от това, което те успяха да ни представят", коментира Таскова.

Според депутатката, БСП работели с управляващите и се аргументира, че ако финансовият министър Владислав Горанов кажел, че субсидията ще бъде намалена, социалистите можело и да оттеглят искането си за вота на недоверие.

Разговорът между "Воля" и червените е продължил 50 минути. "Представихме мотивите си", коментира зам.-шефът на групата на БСП Драгомир Стойнев. Той обясни, че депутатите на Марешки се съгласили с проблемите, които социалистите виждали и поискали няколко дни да помислят. 

"С независимите депутати мисля, че от днес може да ги наричаме - зависими", коментира Стойнев срещата с независимите депутати.