Марешки разсмя фейсбук: Оставката и съд за Румен Радев

Политика
13:12 - 21 Септември 2021
6500
Марешки разсмя фейсбук: Оставката и съд за Румен Радев

Лидерът на "Воля" Веселин Марешки изплува от небитието с коментар в профила си във фейсбук по повод новия политически проект на бившите служебни министри Кирил Петков и Асен Василев.

„Новите "спасители" на България нямат нито срам, нито отговорност, нито страх от Бога - за лъжите и престъпленията си!", реагира Марешки и разсмя фейсбукарите с искане президентът Румен Радев да хвърли оставката и подвеждането му под отговорност, както и на самия Кирил Петков заради канадското му гражданство, когато е бил назначен за служебен министър.

"Хората, призвани да бранят законите на страната и да са пример на всички граждани, са нарушили с пълно съзнание основния закон на страната - Конституцията. При това Петков без срам си го призна най-накрая.

Той е бил канадски гражданин, когато Радев го е назначил за служебен министър. И това нагло нарушение ли ще подминем с мълчание?", пише във Фейсбук лидерът на "Воля", който припомня още хорската приказка: "За кокошка няма прошка".

"Българският народ е притискан постоянно от частни съдебни изпълнители, ако не плати една елементарна сметка навреме, при най-малката грешка плаща, а когато висши държавници погазват законите, искат от нас да махнем с ръка все едно нищо не е станало", констатира още осъденият бивш зам.-председател на Народното събрание, който вече едва ли някога ще помирише парламента.