Марешки се кара: Радев, да мълчиш!

Политика
09:50 - 29 Октомври 2020
2432
Марешки се кара: Радев, да мълчиш!

Една опозиция не трябва да бъде само кряскаща, а предлагаща и градивна, а не само да се оплюват опонентите. Казва се, че този парламент работи само заради ПП "Воля".

В момента допълнителните 50 лв., които пенсионерите получават като добавка, са благодарение на партия "Воля", защото ако ни няма, парламентът ще се разпусне и се отива на избори. Това коментира лидерът на ПП ВОЛЯ Веселин Марешки в ефира на БНТ.

"Трябва да има градивност, тепърва гледаме и числата за новия бюджет. До голяма степен ще подкрепят Бюджет 2021, но ще имат и свои предложения за поправка.

Ако ние бяхме не само подкрепящи, а и изграждащи бюджета добавката към пенсиите ще бъде 100 лв., а мярката 60:40 щеше да бъде 100:0. Това е нормално и щеше да се усети от бизнеса. Има достатъчно пари, парламентът е гласувал и рамка за теглене на дълг. Ние не трябва

Марешки критикува президента Радев, призова го да замълчи, тъй като е бил на заплата и бюджет не е правил. "Ако БСП бяха на власт щяха да правят също, а ГЕРБ да ги критикува. Президентът цял живот е бил на заплата, не е правил нито един бюджет и по-добре да замълчи. То се видя - вдигнат юмрук и се покри после на топло в президентството, а хората мръзнат по площадите".