Марешки за протестите: 100 души съсипват живота на хората

Блокадите бетонират правителството, смята лидерът на Воля

Политика
09:44 - 14 Август 2020
2780
Марешки за протестите: 100 души съсипват живота на хората

За нас от ВОЛЯ и за всеки един нормален гражданин законите са над всичко, затова призовахме МВР да се вземе в ръце и да разчисти блокадите, които пречат не на правителството, президента, депутатите, а пречат на обикновените граждани. Не искам да смесвате протестиращите с блокиращите. Ние протестиращите ги подкрепяме, не подкрепяме анархията. Това заяви за БНТ лидерът на ВОЛЯ Веселин Марешки.

"Всъщност тези десетина, 15 или 100 човека, които съсипват живота на хората, те всъщност това търсят - търсят провокация, за да влязат в медиите", каза още той. Марешки смята, че на Орлов мост нищо не се случва освен да се увеличава ненавистта на гражданите към тях, а това работи за правителството.

"Като виждат, че не работи, започват да измислят всякакви други сценки, с които да влязат в новините. На пръв поглед разчистването на площадите е правилната мярка, защото всички, които не спазват законите трябва да са по затворите. Но те не търсят нищо друго освен провокация и трябва да се оставят по места, да виждат гражданите колко струват, защото искат да съсипват живота и здравето на хората", категоричен е лидерът на ВОЛЯ.

По думите на Марешки с блокадите не вижда да се случи оставка на правителството, а напротив - това бетонира правителството.

"В момента 10-15 души, а може би по-малко са блокирали живота на стотици хиляди варненци. Протест "да", но не с блокади", каза още той.

Марешки заяви още, че ВОЛЯ е единствената партия, срещу която на протестите няма лозунги и те са най-готовите за избори, но смятат, че единственото, което се иска, е Корнелия Нинова чрез президента да дойде на власт.

"Ако законът се промени и се напише, че 6 месеца преди редовните парламентарни избори няма право да се създава служебен кабинет, ние веднага ще отидем на избори. Но не трябва да допускаме по никакъв начин БСП с президента да дойде на власт", каза той.

Марешки обясни, че от ВОЛЯ не са присъствали на извънредното заседание на парламента, защото не искат с "данъците на българските пенсионери, бизнесмени, лекари, учители и полицаи да бъде плащана предизборната кампания на Корнелия Нинова за шеф на БСП".

"Не подкрепихме нейната безумна инициатива, защото от 4 години се борим с картела в горивата и не чухме нито една дума от нея и цялата върхушка на БСП да застане в защита на хората.

Няколко пъти сме губили ценно парламентарно време заради такива неприлични прищявки на Корнелия Нинова да види очи в очи премиера Борисов. Всички тези действия са завършвали с пълен крах на идеите и мисля, че последният път призовах премиера Борисов и управляващото мнозинство да не се вслушваме в прищявките й", каза още Марешки.

Той е категоричен, че към днешна дата не е нужна актуализация на бюджета. През септември, когато се видят разчетите, ще стане ясно дали да се прави актуализация или бюджет за следващата година.


Снимка: Агнес Методиева