Маргарита Хранова и Орлин Горанов възкресяват спомена за „Златният Орфей”

Двамата ще изнесат концерт в Плевен

Култура
18:09 - 11 Август 2022
3002
Маргарита Хранова и Орлин Горанов възкресяват спомена за „Златният Орфей”

Маргарита Хранова и Орлин Горанов гостуват в Плевен с песни от незабравимия български фестивал „Златният Орфей”, съобщиха от народно читалище „Съгласие 1869” в областния град. Поредният празник на родната популярна музика ще бъде в зала „Емил Димитров” на 10 октомври.

Двамата изпълнители имат много почитатели сред плевенската публика. Те гостуваха с други свои проекти в края на миналия творчески сезон и това лято. От читалището съобщиха, че има голям интерес към новата им програма, затова вече са пуснали в продажба билетите за музикалното събитие.

Новост в афиша на читалището е и премиерата за Плевен на комедията „Роклята беглец” от Щефан Фьогел в превод на Владко Мурдаров на 21 септември. Режисьор е Владлен Александров, който плевенската публика помни със зашеметяващата комедия „Жена ми се казва Борис” . В новия спектакъл са ангажирани актьорите Силвия Драгиева, Цветана Благоева, Христо Терзиев и Цветан Николов. Според създателите на това представление пиесата е написана майсторски - умна комедия за проверка на чувствата на хората, които се обичат.  "Роклята беглец" е нашия живот, изигран под увеличителното стъкло на сцената, посочват от читалище „Съгласие 1869”.

Още едно ново предложение има в културния афиш на плевенското читалище -  поредно гостуване на Симфониета - Видин. Този път ще бъде представена продукцията „Музикалните шедьоври на легендарния Енио Мориконе" на 26 септември.

На сцена „Емил Димитров” на 5 септември ще гостува със своя спектакъл „Виновни” популярната артистична двойка - певицата Мариана Попова и актьорът Веселин Плачков. На 8 септември на читалищната сцена ще се изявят за първи път в Плевен трима млади български тенори -  Кирил Илиев, Александър Господинов и Илиян Недев, с концерт в съпровод със Симфониета – Враца под диригентството на маестро Христо Павлов.

Сцената на читалище „Съгласие 1869” в Плевен е отворена за артисти от цяла България, които искат да покажат качествено изкуство на живо пред плевенските ценители, отбелязват от най-стария културен институт в града.