Мъри проплака: Много клубове ни пречат

Нашата цел е да правим футболно шоу, заяви наставникът на сините

Спорт
16:21 - 11 Октомври 2022
2308
Мъри проплака: Много клубове ни пречат

Наставникът на Левски Станимир Стоилов даде пресконференция преди утрешния шампионатен двубой срещу Славия. На нея треньорът на “сините” изрази недоволство от много неща - от програмата за Купата, че се пречи на Левски като се ограничават феновете, а също така направи любопитен коментар на предложението от Ботев Пд да се дискутира съдийството на кръгла маса.

Според него много от клубовете ще се изчервят и ще ги е срам да седнат на една маса с Левски, който не се занимавал с реферите.

"Имаме все още някакви болежки. Утре ще знаем какво е състояните на Петрис. Другите провеждат нормални тренировки.

За мен цените, които Левски трябваше да получи, е като на всички гостуващи отбори. Ние сами се опитмваме да ограничаваме хората да ходят на стадиона. Чудим се как да пречим на Левски да върви и да си развива игровия облик.

Явно като спечелим един-два мача, страховете на всички започват да стават по-големи, отколкото трябва да са. Феновете на Левски много чупели? Това не е вярно. Левски е платил всичко. Нагнетява се някакво напрежение, което не е нужно на никой във футбола”, коментира Стоилов цените на билетите за утрешния сблъсък на стадион “Александър Шаламанов, които са 30 лева.

"Първо има мач с Вихрен и ако продължим, ще играем с Лудогорец. С 11-годишния хегемон е турден жребий. Левски ще направи всичко възможно да играе както досега. Но мачът е твърде далеч. Този със Славия е най-важен. Под ръководството на Загорчич окомплектоваха сериозен отбор. Играе добър футбол с интересни футболисти.

Стават добри столични дербита. Искам нашият отбор да играе в стил “Левски”. Всички искат да се представят силно срещу Левски и ние искаме да побеждаваме”, допълни Стоилов, след което коментира предложението на Ботев (Пловдив) за кръгла маса, на която да се дискутират проблемите със съдийството.

“Нямам претенции кой ще ни назначат. Не коментирам съдийството. Питайте други. Всичко ще мине и ще се забрави. Ако има такава маса, трябва покривките да са по-червени, защото много клубове ще се изчервяват. Голяма част от клубовете ще им е неудобно, защото знаят как са се отнасяли със съдиите. Левски няма проблем да седне и участва.

Много хора във футболния съюз не знаят правилата. Отново казвам, че много хора ще им е трудно да седнат на масата. Но съдийството не е най-големият проблем. Първо да си решим нашите неща и после да коментираме съдийството.

Левски е готов да седне на всякакъв вид разговори с отворени обятия. Още веднъж повтарям - много от клубовете ще ги е срам”, разясни треньорът на “сините”, който говори и за предложението си мачовете за Купата да приключат до 1 декември.

“Винаги слушам как нещо не може да стане, а не как ще стане. Всеки дърпа чергата към себе си без да има сериозни аргументи”, добави Мъри, след което се върна отново към мача със Славия.

“Почти на всички стадиони се чувстваме домакини, освен ако не затворят стадионите на нашите фенове. Ако искат да ни бият служебно, за да са доволни някои хора. На страха очите са големи. Нашата цел е да правим футболно шоу. Нямам притеснение от думата гостуване”, завърши Стоилов по повод билетите от 30 лева, които постави като цена ръководството на “белите”.