Мъри Стоилов: Невъзможно е да изчистим задълженията!

Притеснен съм, това може да е фатално, сподели треньорът на Левски

Спорт
11:10 - 26 Ноември 2021
1019
Мъри Стоилов: Невъзможно е да изчистим задълженията!

Наставникът на Левски Станимир Стоилов изрази притеснението си относно финансовото състояние на клуба. Специалистът заяви, че е готов да играе само с юноши, а всички останали футболисти да бъдат продадени, за да се спаси отбора. Мъри е на мнение, че изчистване на настоящите задължения е “мисия невъзможна и това може да се окаже доста фатално”.

"Много са стряскащи за клуба тези суми, които се дължат и към момента някои от задълженията са непосилни. Допуснати са много грешки и ние като ново ръководство не трябва да ги допускаме отново. Дано се намери някакво решение да се изчистят тези задължения, но на този етап според мен е мисия невъзможна и може да се окаже доста фатално.

"Аз съм готов за това, че може да има изходящи трансфери. Най-важно е спасението на Левски, а то на първо време минава през финансовото стабилизиране. Ако трябва всеки ще бъде продаден, към който има интерес и ще играем с юношите. За мен е важно спасението на Левски и не ме вълнуват толкова резултатите. Всеки един наш играч е на пазара и всеки може да го купи".

Все пак Стоилов призна, че се работи усилено по селекцията през зимата, но все още няма постигната договорка с трети нов играч. До момента на Герена пристигнаха националът на Гамбия Ноа Сонко Сундберг и бразилецът Цунами.

"Нормално да има раздразнение от пропуснатите две точки срещу Ботев (Враца). Имахме положения и не ги вкарахме. Ние трябва да подобряваме с всяка изминала минута нашето представяне. Наблюдаваме голям брой играчи. Ако се подсилим в зоните в които искаме с по един футболист, можем спокойно да започнем подготовката и да чакаме да се появи нещо, което наистина да ни трябва. Към момента нямаме готов вариант във финална фаза на преговори", каза Стоилов.